Friday, January 23, 2009

PENJELASAN ORG YG KERJA KFC - JANGAN BOIKOT KFC

penin..dah xtau..yg mana sebenarnya yang betul....

salam semua…

tujuan email ni adalah untuk memberi penjelasan mengenai boikot KFC. banyak orang dah tanya pada saya mengenai KFC.dan ada juga yang sms kata “baik ko berenti keja ngan KFC.ko dok bunuh orang palestin”… .dah banyak sms yang saya dapat…daripada kawan2 sekolah, universiti dan segenap lapisan masyarakat.

untuk pengetuahuan semua, KFC Holdings (M) Bhd adalah milik Kulim (M) Bhd. Kulim ini pula adalah anak syarikat Johor Corporation. siapa yang tidak tahu sila cari mengenai johor corporation. oleh itu, KFC Holdings (M) Bhd adalah milik malaysia . tiada sebarang keuntungan yang diberikan kepada US mahupun Israel . KFC hanya menggunakan nama. KFC malaysia hanya membayar yuran penggunaan nama sahaja.

akan tetapi, setelah KFC menjadi anak syarikat Johor Corporation, pengerusinya sedang berusaha untuk membeli KFC di US . ini adalah usaha yang sangat murni. Tan Sri Ali Hashim adalah pengerusinya yang memang mempunyai idea bisnes yang bernas. selain itu juga, dibawah KFC Holdings (M) Bhd terdapat anak syarikat iaitu :

Pizza Hut
Kedai Ayamas
RasaMas Restaurant
Ayamas Food Corporation Sdn Bhd
Region Food Industries (Sos life)
bakery ( untuk garlic bread & roti2 di KFC)

tenaga kerja untuk semua syarikat ini adalah majoriti melayu islam.oleh itu, bayangkan lah jika masyarakat memboikot KFC apa akan terjadi kepada orang islam malaysia ?oleh itu fikir2 kan lah apa yang saya katakan ini. diharap dapat memberi penjelasan kepada sahabat2 dan sesiapa sahaja.sama- sama kita membangunkan ekonomi orang islam.inilah dinamakan Jihad Bisnes.

sekian.

Muhamad Ammar Abdullah
Halal Audit Executive
KFC Holdings (M) Bhd
03-20263388

2 comments:

amlierxa said...

ooo mcm tuh ka?

Xtahu ekonomi said...

Salam.. Pelik.. Bagaimana plaklah Malaysia nak beli brand dari US, sedangkan KFC milik US? Dan mereka menguasai semua restoran KFC di seluruh dunia.

Adakah dengan pembelian tersebut, Malaysia akan menguasai semua KFC seluruh dunia? Adakah ini benar?

Bagi saya perkara ini, xsemudah yg dinyatakan oleh En Muhamad Ammar.. Mohon penjelasan..

Cuma bagi yang benci akan Israel, Yahudi dan US, seharusnya kita meneruskan BOIKOT ini.. Kita support makanan keluaran UMMAT ISLAM.. Tak mati kebulur punyalah, xmakan KFC..

TEGAKKAN SYARIAT MELALUI PEMAKANAN HARIAN KITA

ISLAM THE BEST....